Pepparkaksdrömtårta

Här har vi en julig variant på den klassiska rulltårtan. Här får du julens alla smaker med kanel, kardemumma och nejlika. De frysta lingonen ger en touch av julens färg och en fin syrlig ton. Till smaken påminner den något om morotskaka, så om det är en favorit hemma hos dig går den här garanterat hem.

Ingredienser

Kaka

2 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

2 tsk kanel, malen

1 tsk ingefära, malen

1 tsk kardemumma, malen

1 tsk nejlika, malen

3 ägg

2 dl strösocker

3 msk gräddfil

Fyllning

100 g smör, rumsvarmt

3 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

250 g naturell färskost

1 dl frysta lingon

Gör så här

Värm ugnen till 225 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och kryddor i en bunke. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt gräddfil. Rör tills allt blandats.

Fördela smeten på bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Rör sist ner färskosten. Fördela färsostfyllningen jämnt över kakan och strö över lingonen. Rulla ihop kakan.