Dillig kikärtsröra på rågbröd
Kikärtor är toppen att använda som bas i sallader och röror. Här tipsar vi om hur du kan smaksätta kikärtorna och enkelt fixa ett gott och mättande smörgåspålägg.
Ingredienser (2 st smörgåsar)
1 pkt kokta kikärtor
4 msk rapsolja
1 äpple
½ liten rödlök
1 kruka dill
1 citron
2 krm salt
2 skivor grovt rågbröd
Gör så här
Lägg kikärtor (sköljda och avrunna) i en skål. Tillsätt olja och mosa kikärtorna lätt med en gaffel så att de blir halvmosade. Hacka äpple, rödlök och dill, men spar lite dill och rödlök att garnera med. Häll ner hacket i skålen, tillsätt salt och finriv citronskal (det gula) över. Blanda allt väl. Lägg upp kikärtsröran på grovt rågbröd och toppa med färsk dill och rödlök.