Dilldressad broccoli
Du har väl inte missat att allt på broccolin går att äta – inte bara buketterna utan även bladen och stammen. Ibland kan den allra nedersta delen av stammen vara hård och träig, då ska den förstås skäras bort, men resten hör definitivt hemma på middagsbordet. Testa att smaksätta den kokta broccolin med färsk dill, citron, lite flingsalt och en skvätt olivolja!
Ingredienser dilldressad broccoli
250 g broccoli½ citronNågra dillkvistarFlingsaltOlivoljaGör så här:
Skär bort den allra nedersta biten av stammen om den är grov och träig. Skiva sedan broccolistammen i 3-4 millimeter tunna skivor.Lossa eventuella blad. Dela buketterna i mindre bitar.Koka skivorna och buketterna i lättsaltat vatten några minuter, tills de mjuknat något men har tuggmotstånd.Lägg ner bladen den sista minuten.Lägg upp broccolin på ett fat. Strö över finrivet citronskal, dill, lite flingsalt och droppa över olivolja.