Chokladdoppade jordgubbar

Jordgubbar doppade i choklad är den perfekta efterrätten alla dagar på året, men speciellt på sommaren då jordgubbarna är som godast! Det är svårt att hitta en efterrätt som är så enkel och god som jordgubbar doppade i favoritchokladen; vare sig det är mörk, ljus eller mjölkchoklad. Varför inte låta barnen vara med och göra denna smarriga efterrätt?

Så gör du jordgubbar doppade i vit choklad

  • Bryt vit choklad i bitar och lägg det i en skål
  • Lägg skålen i mikron på låg effekt så att chokladen inte bränns
  • Doppa jordgubbarna och lägg dem på bakplåtspapper
  • In med jordgubbbarna i kylen
  • Vänta tills chokladen stelnat och servera!


  • Orkar du inte vänta på att chokladen ska stelna kan du servera den smälta chokladen i en skål på bordet och doppa jordgubbarna direkt, precis som en fondue!