Ceviche med torsk och sötpotatis
Sugen på något friskt och fräscht till förrätt? Här bjuder vi på ett tips på en härlig sydamerikansk klassiker: ceviche med torsk. Funkar toppen som aptitretare till både vardags som till helg.
Ingredienser (4 portioner)
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
2 st lime
1 msk matolja
1 röd chili
½ sötpotatis, kokt och kall
400 g torskfilé
1 dl majskorn
½ rödlök
½ kruka koriander
Salt & nymald svartpeppar
Gör så här:
Gör en dressing av limejuice, röd chili, riven vitlök, ingefära och matolja. Tärna torsken i kuber, häll över dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter. Skär den kokta sötpotatisen och vänd runt med fisken. Fördela cevichen i skålar och häll över resten av dressingen. Servera med majs, koriander och tunt skuren rödlök.