Tacokryddade böntacos med mandel
Bönor går att använda till så mycket: sallader, grytor och ja till och med bakverk. Den gör sig också utmärkt till tacos! Hemligheten med denna böntacos, är att addera hackad mandel för att få till krispigheten.
Ingredienser böntacos
½ gul lök, finhackad1 vitlöksklyfta, finhackad3 msk olja1 pkt färdigkokta svarta bönor, sköljda och avrunna2 tsk oregano1 ½ tsk paprikapulver1 ½ tsk spiskummin1 krm cayennepeppar½ tsk salt50 g mandel, skållad och grovhackad1 lime, finrivet skalGör så här
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka.Tillsätt sedan oljan, bönorna och kryddorna. Rör försiktigt och låt allt bli varmt.Rör sist ner mandeln och finrivet limeskal och voila din böntacos är redo!Ät din böntacos i tortillabröd tillsammans med dina favorittillbehör!