Banh mi – vietnamesisk baguette
Det vietnamesiska köket har mycket att erbjuda och den här veckan riktar vi
uppmärksamheten mot en klassisk vietnamesisk macka: Banh mi. Här fylls en
minibaguette med smarrigt innehåll såsom koriander, majonnäs, sriracha och
picklad rättika. I receptet nedan kan du välja att antingen använda marinerad
kycklinglårfilé eller marinerad portabellosvamp.
Ingredienser (4 portioner)
400 g kycklinglårfilé alt. 4 st stora portabellosvampar (se recept på marinad nedan)
1 morot, strimlad och picklad
10 cm rättika, strimlad och picklad
½ gurka, strimlad
2-4 tsk srirachasås
2 msk majonnäs
1 kruka koriander
4 st små baguetter
Gör så här
Grilla kycklingen/portabellon och ställ åt sidan. Dela baguetterna och bred på ett lager med majonnäs i botten. Fortsätt med grönsaker och skivad kyckling/ portabello. Avsluta med sriracha och koriander efter smak.
Marinad
1 dl japansk soja
1 msk socker
2 cm ingefära, finriven
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk matolja
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och låt kycklingen/portabellon marinera minst ett par timmar.