Bakat ägg med tomat och rosmarin
Ge ägget till helgfrukosten en ny elegant stil. Baka äggen i små portionsformar och lägg ner några småtomater, hackad rosmarin och en sked olivolja och grädde. Självklart går det att variera med örter som timjan, dill och persilja. Och tycker du om chili så är det också gott att finhacka och strö över.
Ingredienser (4 portioner)
8 körsbärstomater
1-2 kvistar färsk rosmarin
4 ägg
4 tsk olivolja
4 tsk grädde
Salt
Olivolja till formen
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader.
Häll lite olivolja i portionsformar som tål ugn. Vinkla formarna så att oljan fördelas i botten och en bit upp på kanterna.
Halvera körsbärstomater. Repa av bladen från rosmarinkvistarna och finhacka dem.
Knäck ett ägg i varje form. Fördela körsbärstomater, rosmarin, olivolja, grädde och lite salt i varje form.
Baka i mitten av ugnen 12-15 minuter, beroende på hur pass bakade du vill ha äggen.