Fira med ägghalvor
Traditionella ägghalvor är populära på matborden när vi firar högtider här i Sverige. De här kommer vi att njuta av i midsommar!
Ägghalvor till Midsommar
Fetaost och basilika
8 ägg, hårdkokta25 g fetaost, smulad2 msk färsk basilika, grovhackad1 msk crème fraicheLite hackade pistagenötter till garneringGör såhär:
Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.Fyll äggvitorna med fetaoströran. Garnera gärna med hackade pistagenötter.Avokado och västerbottensost
8 ägg, hårdkokta1 avokado2 msk färsk koriander, grovhackad1 tsk limesaft2 msk västerbottenost, grovrivenLite saltGör så här:
Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.Fyll äggvitorna med avokadoröran. Garnera gärna med chiliflingor och färsk koriander.Skagen
8 ägg, hårdkokta150 g färska skalade räkor2 msk majonnäs2 tsk pressad citronsaft2 msk färsk dill, finhackadTill garnering, 1 msk löjrom eller stenbitsrom och färsk dillGör så här:
Halvera äggen.Lägg räkorna i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och garnera med valfri rom.Pepparrot och parmachips
8 hårdkokta ägg1 dl crème fraiche1 msk finriven pepparrot2 skivor parmaskinka1 msk färsk gräslök, finskurenGör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.Lägg ut skinkan på en plåt och rosta mitt i ugnen 10-12 min.Vispa upp crème fraiche till ett fluffigt skum. Rör ner pepparrot och smaka av med salt och nymald svartpeppar.Halvera äggen och fyll med pepparrotskräm. Toppa med parmachips och finskuren gräslök.