Kikärtssallad

Kikärtssallad med äpple, tranbär och kavringkrutonger – den perfekta bladningen av krispigt, segt, sött, syrligt och salt.

2-4 portioner

Kikärtssallad

1 pkt kokta kikärter

2 syrliga äpplen

1⁄2-1 rödlök

2-3 dl bladpersilja, hackad

3⁄4 dl torkade tranbär

1 msk olja

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1 citron, rivet skal och saft

Skölj kikärter och låt rinna av. Hacka rödlök och bladpersilja. Tärna äpplen. Lägg i en salladsskål. Tillsätt avrunna kikärter, torkade tranbär, olja, salt och svartpeppar. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften över salladen. Blanda salladen väl. Servera med kavringkrutonger.

Kavringkrutonger

3 skivor kavring

1 msk olja

1 msk smör salt

Bryt brödet i småbitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och olja. Stek kavringbitarna på medelvärme tills de är krispiga. Strö över lite salt. Lägg krutongerna på ett hushållspapper.