Kikärtssallad
Kikärtssallad med äpple, tranbär och kavringkrutonger – den perfekta bladningen av krispigt, segt, sött, syrligt och salt.
2-4 portioner
Kikärtssallad
1 pkt kokta kikärter
2 syrliga äpplen
1⁄2-1 rödlök
2-3 dl bladpersilja, hackad
3⁄4 dl torkade tranbär
1 msk olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 citron, rivet skal och saft
Skölj kikärter och låt rinna av. Hacka rödlök och bladpersilja. Tärna äpplen. Lägg i en salladsskål. Tillsätt avrunna kikärter, torkade tranbär, olja, salt och svartpeppar. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften över salladen. Blanda salladen väl. Servera med kavringkrutonger.
Kavringkrutonger
3 skivor kavring
1 msk olja
1 msk smör salt
Bryt brödet i småbitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och olja. Stek kavringbitarna på medelvärme tills de är krispiga. Strö över lite salt. Lägg krutongerna på ett hushållspapper.