Chiabowl med färska hallon & pistagenötter
Bärsäsong! Passa på att göra en riktigt lyxig chiabowl med färska jordgubbar och hallon.
Ingredienser (2 skålar)
Chiapudding
3 msk chiafrön
2 dl kokosmjölk
2 lime, finrivet skal
2 msk flytande honung
Hallonyoghurt
250 g frysta hallon
1 msk flytande honung
2 dl turkisk yoghurt
Topping
Färska jordgubbar
Färska hallon
Mango, tärnad
Passionsfrukt
Kokoschips
Pistagenötter
Färsk mynta
Gör så här
Chiapudding:
Rör ihop chiafrön, kokosmjölk, limeskal och honung i en liten bunke. Låt stå kallt i minst 1 timme, gärna över natten.
Hallonyoghurt:
Lägg hallonen i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 minut. Rör sedan ner honungen och låt svalna. Tillsätt yoghurt och rör ett varv med en sked, så att det bara nästan blandas.
Servering:
Ta fram två djupa skålar. Häll chiapudding på ena sidan i skålarna och hallonyoghurt på den andra. Lägg frukt och bär ovanpå och strössla sedan över kokos, pistagenötter och mynta.