Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter

4.17 (598)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
Champinjoner
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Kidneybönor
1 förp
Lime
1 st
Risnudlar
½ förp
Hackade jordnötter
½ förp
(Jordnötter)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 605 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Kvarta champinjoner. Hetta upp en förpackning hackad ingefära, vitlök och chilii en stekgryta. Fräs röd currypasta och champinjoner ca 1 min. 
Tillsätt vatten, japansk soja, socker och grönsaksbuljong. Sjud ca 7 min. 
Häll av kidneybönor och rör ner i grytan tillsammans med coconut cream, låt allt bli varmt. Smaka av med pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av limen och grovhacka koriander. Lägg upp nudlar i två skålar och häll över soppan. Toppa laksa med jordnötter, koriander och limeklyfta. 
Smaklig måltid!