0,4 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter
4.17 (598)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
Champinjoner
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Japansk soja
½ förp
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Kidneybönor
1 förp
Lime
1 st
Risnudlar
½ förp
Hackade jordnötter
½ förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 605 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta champinjoner. Hetta upp en förpackning hackad ingefära, vitlök och chilii en stekgryta. Fräs röd currypasta och champinjoner ca 1 min.
Tillsätt vatten, japansk soja, socker och grönsaksbuljong. Sjud ca 7 min.
Häll av kidneybönor och rör ner i grytan tillsammans med coconut cream, låt allt bli varmt. Smaka av med pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av limen och grovhacka koriander. Lägg upp nudlar i två skålar och häll över soppan. Toppa laksa med jordnötter, koriander och limeklyfta.
Smaklig måltid!