Stekt fläskkarré rostade rotfrukter och äpple

Lägre pris

Laktosfri

Stekt fläskkarré rostade rotfrukter och äpple

3.65 (68)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Olja
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad timjan
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Rött äpple
1 st
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 668 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötter, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja. Krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme.
Pudra vetemjöl över pannan. Rör ner vatten, kycklingbuljong, torkad timjan, honung och vitvinsvinäger. Sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Tärna äpple och strö över pannan med fläskkarré. Servera med nykokt ris och rostade rotfrukter.
Smaklig måltid!