Thailändsk sallad med jasminris, nötfärs, färska örter och jordnötter
3,9 kg CO2e
Laktosfri

Thailändsk sallad med jasminris, nötfärs, färska örter och jordnötter

4.22 (112)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • olja
  • svartpeppar
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½-1 tsk
Socker
1 msk
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Koriander
20 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Svartpeppar
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Jasminris
135 g
Hackade jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Salladen går lika bra att servera allt var för sig!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka vitlök. Pressa limesaft i en skål och blanda ner limeskal, vitlök, chili flakes (efter egen smak), socker och japansk soja. Smaka eventuellt av med mer socker. 
Grovhacka koriander och mynta. Skär tomat i små klyftor. Skär snackgurka i tunna skivor (gärna på mandolin). Lägg allt i en salladskål (se tips!).
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs på hög värme ca 4 min. Krydda med lite svartpeppar och tillsätt soja och ingefärssåsen. Stek ytterligare ca 1 min, tills nötfärsen är helt genomstekt.
Blanda salladen med dressingen.
Servera thailändsk sallad med nykokt jasminris och köttfärs. Toppa med hackade jordnötter.
Smaklig måltid!