0,6 kg CO2e
Laktosfri
Kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål
4.15 (4639)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
- äggula
Mospotatis
400 g
Mjölk
¼ dl
Smör
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
¾ förp
Mjölk
½ dl
Äggula
1 st
Salt
3 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör
Ströbröd
¼ förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitkål
300 g
Dill
20 g
Smör
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 719 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs. Häll upp mer ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbrödet. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
Finhacka bananschalottenlök. Skär vitkål i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek kålen ca 2 min. Tillsätt lök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Finhacka dill och vänd ner i kålen.
Servera kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål.
Smaklig måltid!