Vegetariskt
Spaghetti med italiensk ost, råstekt grön sparris och rostad mandel
4 (241)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Spaghetti
200 g
Mandelspån
25 g
Ruccola
30 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
Vetemjöl
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Vispgrädde
1 dl
Tanelli hårdost
1 st
Salt
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 692 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål till servering.
Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med smör ca 2 min. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 1 min. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min. Finriv Tanelliost och blanda ner i såsen. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Skär bort roten från grön sparris, ca 2 cm. Skär sedan sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs sparris ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med pastasås och ruccola. Servera toppad med råstekt sparris och rostad mandel.
Smaklig måltid!