Laktosfri
Mild teriyakilax med jasminris, broccoli och lime
Rätten saknar betyg
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
Jasminris
135 g
Laxfilé
2 st
Teriyakisås
1 förp
Salt
Broccoli
1 st
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 658 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsfrom (ca 15x20 cm). Krydda med lite salt. Häll på teriyakisås över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Koka mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär snackgurka i stavar. Klyfta lime.
Servera teriyakilax med jasminris, broccoli, gurkstavar och limeklyfta.
Smaklig måltid!