Stekt torskfilé med gröna ärtor och äppel- och currysås
Utan gluten

Stekt torskfilé med äppel- och currysås

och gröna ärtor
3.93 (96)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • vatten
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Curry
1 förp
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
Smör
(Mjölk)
Gröna ärtor
1 förp
Vatten
1 dl
Smör
(Mjölk)
Salt
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 613 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tärna grönt äpple smått och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, flytande honung, curry, majonnäs, matyoghurt och salt. 
 Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
 Koka upp vatten, smör och lite salt i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och koka ca 1 min, tills de är varma. Häll bort vattnet.
Servera smörstekt torsk med äppel- och currysås, gröna ärtor och kokt potatis.
Smaklig måltid!