Utan gluten
Stekt torskfilé med äppel- och currysås
och gröna ärtor3.93 (96)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- salt
- smör
- vatten
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Curry
1 förp
Majonnäs
½ dl
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Torskfilé
300 g
Salt
Smör
Gröna ärtor
1 förp
Vatten
1 dl
Smör
Salt
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 613 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tärna grönt äpple smått och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, flytande honung, curry, majonnäs, matyoghurt och salt.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Koka upp vatten, smör och lite salt i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och koka ca 1 min, tills de är varma. Häll bort vattnet.
Servera smörstekt torsk med äppel- och currysås, gröna ärtor och kokt potatis.
Smaklig måltid!