Teriyakifärs med pak choy och snabbpicklad rödlök
Laktosfri

Teriyakifärs

med pak choy och snabbpicklad rödlök
4.26 (673)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 tsk
Rödlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 681 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna mandolin, om du har!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Strimla pak choy. Skala och grovriv morot. Skär hälften av salladslöken i stavar, lägg undan till punkt 4. Strimla resten av salladslöken tunt, spara till servering. 
Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt (se tips!). Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 3 min. Sänk värmen, tillsätt pressad vitlök, stavar av salladslök och teriyakisås. Stek ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner pak choy i pannan.
Fördela nykokt jasminris och teriyakifärs i 2 skålar. Toppa med picklad rödlök, rivna morötter och strimlad salladslök. Servera direkt!
Smaklig måltid!