Solgul morotssoppa med nygräddat bröd

Solgul morotssoppa med nygräddat bröd

3.76 (141)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
Palsternacka
1 st
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 ½ msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
3 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
½ förp
(Vete)
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 561 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Frys in bröden som blir över.
Skala och skär palsternacka och morötter i cm-stora bitar. Skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt tillsammans med pressad vitlök på medelvärme ca 3 min.
Tillsätt malen ingefära, vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde och honung. Smula ner grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 12 min, tills rotfrukterna är mjuka. 
Tärna tomat och gurka. Finhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar. 
 Häll av och skölj blandade bönor, lägg ner i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppa soppan med grönsakstärningar och persilja. Servera med nygräddat bröd.
Smaklig måltid!