Wokad kinesisk aubergine med jordnötter och syrlig gurksallad
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Wokad kinesisk aubergine med jordnötter och syrlig gurksallad

3.36 (76)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • olja
  • salt
  • vitlök
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Aubergine
1 st
Majsstärkelse
½ msk
Olja
Salt
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Gurka
1 st
Purjolök
½ st
Chili flakes
1 krm
Lime
1 st
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 569 kcal
  • Fett: 13 g
  • Kolhydrater: 93 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär aubergine i ca 3x3 cm stora bitar. Häll av och skölj svarta bönor.
 Vispa ihop japansk soja, kinesisk soja, vatten, socker och majsstärkelse i en skål.
 Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt auberginen. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek auberginen på hög värme ca 6 min runt om, tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat, spara stekpannan. Krydda med lite salt.
Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Finhacka vitlök. Tillsätt lite mer olja i den använda stekpannan och stek vitlök, ingefära och bönor ca 1 min. Tillsätt aubergine och woksås, låt såsen koka ihop ca 30 sek.
 Halvera gurka på längden. Skär tjocka skivor på snedden. Strimla purjolök tunt. Lägg gurka, lök (spara lite till servering) och chili flakes (efter smak) i en skål. Blanda ner pressad saft från en halv lime och lite salt. Klyfta resten av limen.
Toppa kinesisk aubergine med lite chili flakes, purjolök och jordnötter. Servera med syrlig gurksallad, nykokt jasminris och limeklyfta. 
Smaklig måltid!