Hembakat bröd med hel dinkel

Hembakat bröd med hel dinkel

Det är inte mycket som går upp mot nybakat bröd till frukosten. Här kommer ett recept på ett härligt bröd med hel dinkel.

Ca 18 st bröd

Ingredienser

50 g jäst

6 dl vatten, 37 grader

2 msk olja

2 tsk salt

2 dl solrosfrön

2 dl hela dinkelkorn, kokta

13-14 dl vetemjöl

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, salt, solrosfrön, kokta kalla dinkelkorn och det mesta av mjölet. Arbeta degen för hand eller i maskin till en smidig deg som släpper från kanterna. Är degen kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Låt jäsa under bakduk 40 min.Häll degen på mjölat bakbord. Platta ut till en rektangel och skär i 18 bitar. Lägg bitarna på mjölade fat eller skärbrädor som ryms i frysen. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min.Ställ in bröden i frysen 2 timmar. Lägg sedan över i plastpåsar och förvara i frysen tills det är dags att baka av.När det är dags att baka av: Sätt ugnen på 250 grader.Lägg bröden på en plåt och låt tina ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i 11–13 min.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.